Co-working design of The Nest, Warsaw, Poland

"The charming Caribbean turquoise color is set off by the magnificent copper color, and the colorful marble texture resembles the corals on the bottom of the sea. The dreamlike and comfortable scenes give people infinite beautiful reveries. This is The Nest created by the Polish Beza Projekt design team. The design of the co-working space blurs the boundary between work and leisure.

Scandinavian designers are very popular to use "hygge" to describe design. This Danish term roughly means a friendly and comfortable lifestyle. In the cold Scandinavian winter, it can also be understood as an optimized and friendly working mode. The design uses a new perspective to solve the ever-changing workspace. What if the work space is more like a club, or a free and relaxing home? Or after a particularly stressful business meeting, can you relax with a cup of coffee and playing card games on your phone? This is what this case discusses: the way hygge works.

Warsaw is known for its "post-communist industrial" aesthetics. It is not a city known for its jewellery tones or spatial decadence. The Nest space is a combination of the two. This is a glass building designed by the famous Polish architectural design team Grupa 5 Architekci. The interior design will continue the design concept of the building to maximize its layout. At the same time, it creates a comfortable space for indulging in warmth through rich details and textures.

Different from the sharp architectural appearance, the design team uses organic and vivid language to interpret the interior space. Introduce rounded corners in the plane to balance the sharp external shape; find suitable materials to meet the color matching needs. In the real nature, the colors are rich, so the materials should not be monotonous or boring.

The beautiful marble texture made by Ka.Korzeniecka is part of The Nest brand identity system. Therefore, the design team made it into wallpaper and applied it to all the pillars in the building to create a unified visual perception space. Many custom materials were used in the project, such as tiles, wallpaper, carpets that were recolored according to demand, and colored medium-density fiberboard.

The Nest thinks what you think. On the first floor, you will find a cup of espresso; on the second floor, you can give your children to the nursery; the third floor is where you work; the fourth floor is where you can gather; the fifth and sixth floors are meeting rooms and Independent office. This floor layout minimizes public pressure.

As a busy worker, we want to be in a serious space, but we don’t want to be in a single indifferent design space; we want to concentrate, but we also need constructive distraction; we may need privacy, but We also need to cooperate, and our needs are real in the form of contradictions. As designers become more free, they will help us achieve the best of both. Nest positions itself in the type of space that achieves sustainable productivity and increases happiness in this century's problem.

The design team also specially designed two furniture systems for this project. One set is used for open space, composed of tables and sofas, which can be combined to form a comfortable independent island. At the same time, different heights are formed to decorate flowers and other ornaments.

The second system is dedicated to the office area and consists of desks, cabinets and double-sided bookshelves. This is a more traditional form, but it is also necessary in some cases. Design is to give users a wide range of options.

The background of this architectural design is on an acute-angled site at the corner of two streets. The urban layout of the 18th century shaped this land (established before the war). The Urban Historical Relics Conservation Office once stated: The structure envisaged on this important street corner should be like "light" and have as many glass buildings as possible.

The front of the building is inclined in order to obtain the largest indoor area under specified conditions. The facade of the building is divided into three parts with a glass overhang structure to form a light and translucent element that reveals the interior of the building and reflects the surrounding houses and the Koszyki market on the opposite side. The design concept has played the best effect in the surrounding buildings and the original local urban layout.

5bf334ffa7e09.jpg

5bf335a96ad79.jpg

5bf335fe81baf.jpg

5bf336cb4c531.jpg

5bf336d25f65e.jpg

5bf338f007a8f.jpg

5bf338f9ca35a.jpg

5bf3350bc2948.jpg

5bf3352c94cdc.jpg

5bf3353b53f43.jpg

5bf3356e2dce9.jpg

5bf3357d03d86.jpg

5bf3358b53f43.jpg

5bf3358f40e16.jpg

5bf3359e90fd3.jpg

5bf3360b6ea82.jpg

5bf3361dc6651.jpg

5bf3362c7a19d.jpg

5bf3390ee8ba2.jpg

5bf3391cc6651.jpg

5bf3393cf05b4.jpg

5bf3394a63367.jpg

5bf33521ca35a.jpg

5bf33548d1d6c.jpg

5bf33575e1190.jpg

5bf33595ec8ab.jpg

5bf33617dd487.jpg

5bf33624c6651.jpg

5bf33912dd487.jpg

5bf33924b722d.jpg

5bf335058d2ca.jpg

5bf335426ad79.jpg

5bf336045b955.jpg

5bf336110f4a1.jpg

5bf339035b955.jpg

5bf339076ea82.jpg

5bf339287dea6.jpg

5bf339514c531.jpg

5bf3351940e16.jpg

5bf3353103d86.jpg

5bf3355794cdc.jpg

5bf3393744b1f.jpg

5bf3394357c4c.jpg

5bf33550356fb.jpg

5bf33561262d7.jpg

5bf33568131aa.jpg

5bf33583895c1.jpg

5bf33632895c1.jpg

5bf33918319f2.jpg

5bf33930262d7.jpg

5bf335265023a.jpg

5bf3351263367.jpg

Tags: Architecture design

Add new comment