Wuxi Agile Xuhui Zanglong Mansion

The project is located in the Binhu District of Wuxi City, surrounded by the main roads of the city, and the environment and transportation are convenient. The site of the demonstration area is located on the southeast side of the plot, close to the subway exit and the intersection of urban roads, and is the location with the best commercial value.

The location of the demonstration area is the best and only urban connection point and the introduction point of people flow. In the urban space and urban texture that have been formed, the handling of the demonstration area is particularly important, and the design must break the conventional image of the sales office. The red line of the long-distance road at the corner of the city road retreats, creating conditions for the construction of a small city square in the early stage. In view of the disorder and complexity of the surrounding traffic and the response to the surrounding landscape resources, we proposed the planning and design strategy of the "three-dimensional demonstration area".

How to meet the functional requirements of sales and enhance the customer's experience within the limited scope of land use? The design first considers the combination of functional requirements. The sales office is divided into two blocks in the north and south, and two functional spaces in the north and south are formed through the connection of the corridor; secondly, the functions are developed upward, through the mandatory streamline design, so that each functional space is integrated and integrated. .

How to solve the response of landscape resources in and around the demonstration area? In the process of space conversion from the city square to the sales office, the landscape corridor and entrance gate serve as turning points for the internal and external landscapes, forming a first-level landscape experience, and then entering the internal water courtyard, aiming to allow people to gradually filter the noise and noise of the city. The noise, Jing Yi's heart gradually calmed down as he moved.

The water courtyard space and the backyard landscape are transparent and impervious. One step at a time, the visitors are naturally guided to the various functional spaces through forced movement, and finally reach the roof garden. Here you can overlook the whole view of Huishan Mountain and complete a three-dimensional experience. The design of the three-dimensional streamline makes the whole streamline very smooth and natural. The design maximizes the use of every space, and this effect is very gratifying.

The project uses a minimalist approach to portray a modern and concise architectural interface. Through the interspersion of blocks, the combination of virtual and real, the change of materials, and the penetration of landscapes, an overall unified volume relationship is created.

The "Three-dimensional Demonstration Zone" includes several methods of spatial shaping: one is the transition from the noisy city to the quiet water courtyard in the interior through the rise and fall of the node space, the entrance, the corridor and the stone bridge, and then the spatial experience of different scenes can be achieved. At the same time, in the process of deepening, it combines the corner square, the internal quiet water courtyard, and the roof garden, combined with the pause of the reserved space between the building blocks, so that the building and the landscape environment are blended, and the dull and oppressive experience during the experience is reduced. On one side is the hustle and bustle of the city outside the wind and rain corridor, and on the other side is the interspersed spaces such as the quiet water courtyard in the wind and rain corridor, each with its own interest.

The second is to combine with internal functions through the dislocation and interspersion of the building volume. The light and agile space effect floating above the water courtyard formed by three-layer cantilevered dislocation glass boxes presents the original idea of ​​"urban vertical courtyard".

The third is to virtualize the building itself through architectural techniques, so as to achieve "hidden" effects, such as the reflection effect of a shallow mirror pool, and the use of large, low-transmittance glass curtain walls to integrate the building itself with the surrounding environment. The combination of stone and glass, the light and shadow changes of metal and glass, highlight the lightness and unboundedness of the building.

As a city in the radiation area of ​​the Yangtze River Delta, Wuxi has a relatively open urban civilization and is the birthplace of Jiangnan culture. In view of this urban cultural background, the design attempts to achieve a more satisfactory result through modern facade processing methods and traditional space and landscape processing. balance point.

The exterior structure of the facade adopts silver gray aluminum plate, gray glass and gray stone exterior wall system. The whole system is organized in rhythm and order, and strives to seek unity in the change.

The glass uses a combination of high-transmittance and low-transmission low-e glass. The first floor adopts high-transmittance low-e glass at a near-human scale to achieve the line of sight penetration effect of indoor and outdoor spaces and reduce the dullness of the enclosed space of the first floor. The use of low-permeability glass for the second and third floors can reduce the impact of indoor furniture on the volume of the pure glass box. At the same time, the low-permeability glass improves the reflection of the curtain wall to the sky environment and achieves the purpose of building lightness.

The first floor combines the main entrance formed by the wind and rain corridor. Through the combination of stone and metal, combined with the design of lighting, it gives tension to the building. The use of coffee-colored metal panels at the entrance emphasizes the expansion of the spatial sequence and the traditional imitation of wood on a near-human scale. Effect. The design incorporates fine workmanship details in modern simplicity, with rich texture changes from a distance, and delicate material textures from a close view.

The second and third floors are designed to divide the glass by controlling the width and height of the glass from the perspective of cost through the design of the interspersion of the blocks and the forward and retreat relationship. In the design, the details of the glass mullions are considered, combined with the stone erection method, and the standardized detail structure forms the rhythm of vertical division. The rendering effect of the built details is ideal.

The scale and color of the entrance grille are carefully selected and selected to increase the close-scale and high-quality experience during the experience of the demonstration area. Whether it is the spatial treatment of the overall architectural group or the detailed description, it is everywhere trying to embody the essence of oriental traditional architectural culture through modern techniques, materials and craftsmanship.

Standardized curtain wall components, in order to achieve the designer's desired effect, the design united with curtain wall manufacturers to optimize the vertical components on the basis of controllable cost, and achieved the originally desired 25mm vertical width. In the end, the effect that the designer originally wanted was achieved.

The selection of gray stone, 1200×600 standardized size, close seams combined with Kaifeng processing, innovative use of vertical metal strips to divide the stone design, increase the density of the entire building details, so that the entire building reflects the changes in details in a unified manner.

Combined with the processing of the curtain wall lighting nodes, various lights are "hidden" in the design, so that the impact of lighting effects on architectural details is minimized.

Innovation is accompanied by risks. The use of every new material and new process will be accompanied by unpredictable circumstances. In the design process of this case, the designer will follow the innovative process and new material selection from the beginning of the design to the completion effect. It is especially important to discover problems in the process and propose solutions in time.

What you see is what you get, water stone is used as detail control, and detail design is particularly important in modern design. Every visiting owner can feel the quality of the product from the details. The designer should control every detail of the project and convey the value of the design through the details.

Real estate design has entered a new era. For designers, the design of the demonstration area is not just the building itself, but has evolved into the control of the integrated design of architecture, landscape and interior, returning the design to the origin of design, from creating products The angle of view is upgraded to the thinking of user experience to create a sense of experience in the sales scene.

5c2e7b5f066c2.gif

5c2e7b6e11ddd.jpg

5c2e7b7f4ee6d.jpg

5c2e7b8cd099f.jpg

5c2e7b9deb4de.jpg

5c2e7b39e77d5.jpg

5c2e7b98a6a3c.jpg

5c2e7b482c91c.jpg

5c2e7b513bd40.jpg

5c2e7b859b321.jpg

5c2e7b5661f9a.jpg

5c2e7b9365ca3.jpg

5c2e7b35029b9.gif

5c2e7b41807e2.jpg

5c2e7b68197ef.gif

5c2e7b79807e2.jpg

5c2e7b7397618.jpg

5c2e7ba4750c7.jpg

5c2e7baadc0ba.jpg

5c2e7bb44ee6d.jpg

5c2e7bbb9b321.jpg

5c2e7bc68befd.jpg

5c2e7bc143752.jpg

5c2e7bcc713be.jpg

5c2e7bd3dfdc3.jpg

5c2e7bddf2ef0.gif

5c2e7be2d46a8.jpg

5c2e7be90a3cb.jpg

5c2e7bf011ddd.jpg

5c2e7bfe7cad9.jpg

5c2e7c0cc5284.jpg

5c2e7c040a3cb.jpg

Tags: Architecture design

Add new comment