American commercial floor material Interface Atlanta headquarters design-perkins and will

"Interface (Interface) is a global commercial flooring company that produces a comprehensive series of carpets and elastic flooring. It is headquartered in Atlanta, USA. This project was redesigned and rebuilt by Perkins and Will, a world-renowned architecture and interior design company. Headquarters office.

Atlanta has many nicknames, one of which is "City in the Forest." It is estimated that the city has 50% forest coverage. Interface Atlanta’s new headquarters can also be dubbed the “forest in the city” due to its unique appearance and naturalistic design.

Interface is committed to creating a positive energy space and using better products to make the people in it happy physically and mentally. The naturalistic design of the headquarters started with the mottled light and shadow patterns covered by forests on the northeast facade of the building. This winter-style forest picture taken by photographer Bruce Quist is made from recycled polyester laminate and has since been fixed in people's sight.

The design team carefully arranged the facade graphics and subtly projected light and shadow into the indoor space, simulating the mottled light and shadow effect of the forest canopy, and at the same time brought plenty of natural light to the interior.

Interface’s new headquarters takes into account the unique needs of its employees to create a design-oriented open collaboration space. Place design particularly emphasizes the creation of a comfortable and practical experience environment for Interface floor designers and customers, which can well perceive and experience the actual application and efficacy of products in modern workplaces.

The large open central staircase is designed to promote the healthy behavior of employees and extends to the roof floor, combined with the transparent floor-to-ceiling glass wall, allowing the sun to lean into the depths of the room, bringing a bright and bright room. There are leisure areas for rest and recharge for the body and brain, as well as gathering spaces to promote teamwork.

This headquarters "base camp" is a vibrant innovation center, where Interface's innovation team can work together to create better products, happier people, and ultimately a healthier planet.

The project is aimed at LEEDv4 platinum certification, so the building uses 48% less energy than the code requires, and has a 15,000 gallon water collection system for flushing equipment.

In order to minimize waste, the design and construction team recycled and donated building materials, with a total waste transfer rate of 93%. At the same time, the water consumption of this building is about 78% less than that of a normal office building.

The building is also equipped with a water and air filtration system to treat drinking water with ultraviolet light instead of chlorine. In addition, the project has also applied for WELL certification, putting employee health and well-being at the top of its design.

5c9d2bc9de540.jpg

5c9d2bcd868b7.jpg

5c9d2bd36423a.jpg

5c9d2bf2c6edc.jpg

5c9d2bfa4cc3c.jpg

5c9d2bfcb3bb3.jpg

5c9d2bff6396d.jpg

5c9d2c1ece020.jpg

5c9d2c2e03a3a.jpg

5c9d2c4a84fb7.jpg

5c9d2c4de07e2.jpg

5c9d2c7a52cb3.jpg

5c9d2c15b36b3.jpg

5c9d2c30e87bf.jpg

5c9d2c33cdbec.jpg

5c9d2c39cdab9.jpg

5c9d2c47e8326.jpg

5c9d2c83f2e3e.jpg

5c9d2c451e0da.jpg

5c9d2c541a0d1.jpg

5c9d2c684f344.jpg

5c9d2c738c194.jpg

5c9d2c885a3f6.jpg

5c9d2c1348a34.jpg

5c9d2c02507ab.jpg

5c9d2c7656a88.jpg

5c9d2c23224af.jpg

5c9d2c95840b7.jpg

5c9d2c183580b.jpg

5c9d2c510333a.jpg

5c9d2c712521d.jpg

5c9d2c923029c.jpg

5c9d2c2639246.jpg

5c9d2c9828759.jpg

Tags: Interior design

Add new comment